רקע קצר על Makey Makey הוא החל את דרכו כפרויקט אקדמי אומנותי שיזמו שני סטודנטים במעבדת המדיה של MIT. הפרויקט התגלגל למיזם עסקי שהצמיח סביבו קהילה בת אלפי משתתפים מכל העולם, ומידי יום מצטרפים אליו נוספים רבים. כמובן שהפרויקט גדל וישנם כבר מוצרים ולוחות נוספים מבית מייקי מייקי.
אז למראת שהלוח הזה קטן ואף מוגבל ביכולות, עדיין כדאי להכיר אליו.
מייקי מייקי הוא מעגל מודפס שמתחבר למחשב מצד אחד ולחפצים שונים מצד שני, מה שמאפשר להפוך כל חפץ מוליך חשמל, ללחצן שמפעיל את המחשב.
מנגנון הפעולה:
הלוח משתמש בתכונה הקיימת בחפצים/אובייקטים ובאנשים כדי לשמור על מוליכות חשמלית רציפה כדי להפעיל את המחשב בדרך עקיפה (לחצנים על לוח המייקי מייקי מפעילים לחצנים במחשב).
בדרך זו לדוגמה אנו יכולים לשחק במחשב עם בננות למשל, אבל ישנו תנאי נוסף, כדי שזה יעבוד אנחנו צריכים לסגור מעגל חשמלי, ולכן נתחבר גם אנחנו למעגל (אנחנו מחוברים ל-Earth והחפץ מחובר ללחצן שרוצים להפעיל על הלוח), זה אומר שמטען חשמלי (במתח נמוך, לא מסכן חיים ולא מורגש) יעבור דרכנו.
חיבור בסיסי של המייקי מייקי:
1. נחבר את הלוח למחשב עם כבל USB (כניסה בחלקו האחורי של הלוח)
2. נחבר כבל תנין לאחת מכניסות ה Earth שנמצאות בתחתית הלוח. צידו השני של התנין צריך להיות במגע עם המשתמש הסופי בכל זמן הפעולה של המערכת (המשתמש יכול להחזיק אותו אך אפשר גם לחבר אותו לכל חפץ מוליך שבו נוגע המשתמש כמו צמיד מנייר כסף, משטח מוליך שיש לגעת בו וכו')
3. נחבר כבל תנין לכל לחצן על הלוח שנרצה להפעיל: בקדמת הלוח יש חיבור ללחצן הרווח, חיצים ולחיצת עכבר שמאלית. הצד השני של התנין יתחבר לכל דבר מוליך ויהפוך אותו ללחצן.
חיבורים מתקדמים:
בחלקו האחורי של הלוח ישנן כניסות נוספות ללחצני אותיות נוספים על המקלדת, לתנועת העכבר וחיבורים נוספים לארדואינו.
החיבורים האחוריים נעשים בעזרת חוטי גישור זכר-זכר (jumper cable) - בצד אחד ללוח ובצד השני לחפץ המפעיל.
האיורים נלקחו מאתר מייקי מייקי תחת רשיון cc המאפשר שיתוף ושימוש הוגנים לשם למידה Creative Commonstutorials are CC BY-SA 4.0 https://learn.sparkfun.com/tutorials/makey-makey-classic-hookup-guide/introduction https://makeymakey.com/
Commentaires