מכונות רוב גולדברג הן מכונות מורכבות המבצעות משימה פשוטה בצורה מאוד לא יעילה. הן לרוב מעוצבות להיות מצחיקות ומרהיבות, הן ממחישות בפועל עקרונות פיזיקליים והנדסיים אבל בסופו של דבר תפקידן לעשות את הפעולה הפשוטה ביותר בדרך הכי פחות יעילה והארוכה ביותר.
אבל למרות שאין למכונות רוב גולדברג מטרה אמיתית, יש להן ערך רב מפני שהן מגרות את הדמיון שלנו.
רוב גולדברג היה מאייר אמריקאי, המכונות הראשונות הופיעו בשנות ה-30 של המאה ה-20 בקריקטורות שלו בעיתון "ניו יורק טיימס". המכונות היו ציוריות מאוד ומציגות פתרונות יצירתיים (ומוגזמים) לפעולות פשוטות, כגון עבודות בית, ספורט או פעילויות יומיומיות אחרות.
מכונות רוב גולדברג הן סמל לחשיבה יצירתית. הן מראות לנו שאפשר לפתור בעיות בדרכים חדשות ומקוריות.
אבל בסופו של דבר, המטרה של מכונות רוב גולדברג היא לגרום לנו לחייך בדרך מגושמת.
הדוגמה הזו ממחישה בצורה הטובה ביותר עד כמה מורכבת יכולה להיות מכונה שעושה דרך ארוכה כדי לפצח עוגיית מזל
תהליך הבנייה הוא לרוב ארוך, מורכב ודורש סבלנות אבל הוא מאוד מהנה, אז מהם השלבים העיקריים בתהליך בניית מכונת רוב גולדברג:
רעיון. השלב הראשון הוא לחשוב על הרעיון למכונה. מה אתה רוצה שהיא תעשה? מה יהיו האלמנטים השונים שלה? צריך לחשוב על רעיון מציאותי, ולהעריך את הזמן והמשאבים הדרושים לביצועו.
תכנון. לאחר שיש לך רעיון, השלב הבא הוא לתכנן את המכונה. זה כולל יצירת סקיצה או דגם של המכונה, והערכת הגודל והצורה של כל חלק. חשוב גם לחשוב על האופן שבו חלקי המכונה יתקשרו זה עם זה.
בנייה. השלב הבא הוא לבנות את המכונה. זה כולל חיתוך חלקי עץ או מתכת, הדפסה במדפסת תלת-מימד והרכבתם יחד. חשוב להשתמש בחומרי בנייה איכותיים, ולבצע את הבנייה בצורה מדויקת.
בדיקה. לאחר שהמכונה מורכבת, חשוב לבדוק אותה כדי לוודא שהיא פועלת כראוי. זה כולל הפעלת המכונה מספר פעמים, ולוודא שהיא מבצעת את המשימה שהיא אמורה לבצע שוב ושוב.
הצגה. לאחר שהמכונה נבדקה והיא פועלת כראוי, כדאי להציג אותה לקהל. זה יכול להיעשות במוזיאון, בתערוכה או באירוע אחר.
בשבוע הבא נציע כיצד לנהל פרויקט רוב גולדברג ונציע כלים פרקטיים לשם כך
לקריאה נוספת, השראה ותחרויות
Comments