
מיקרוביט הוא מיקרו- בקר שנועד במקור לילדים, לכן, אופן הלימוד יכול להיות באופן מאוד טבעי למידת ניסוי פרוייקטלית עם הנחייה מלווה ואין צורך ללוות שלב אחרי שלב את שלבי התכנות באופן פרונטלי בכיתה.
בשלבי לימוד ראשונים או בכיתות יסודי, רצוי להתמקד בהסברים ללמידה עצמית כך שתתאפשר לתלמידים.ות התקדמות בקצב אישי והתפתחות לכיווני הלמידה והתכנות לבחירתם.ן.
לאחר מכן מומלץ לחשוף בהדרגה את התלמידים.ות למקורות מידע שונים שיאפשרו להם לפתח את לימודי המיקרוביט שלהם ולתרגל למידה עצמית ממגוון מקורות מידע.
איך מתחילים?
אתר MakeCode:
זה אתר התכנות הראשי של מיקרוביט, ולכן יש יתרון לעבודה איתו כתחנת לימוד מרכזית, לפחות בשלבים התחלתיים, עד שהתלמידים.ות ילמדו לעבוד עם מגוון מקורות מידע.
באתר ישנן הדרכות (Toutorials) לפרויקטים בסיסיים במיקרוביט- הפרויקטים האלה יופיעו גם כסרטוני הדרכה וגם יהיו מוטמעים בתוך האתר כך שממש יסבירו היכן ללחוץ בכל שלב.
מומלץ להנחות את התלמידים.ות להתנסות במספר פרויקטים בסיסיים תחילה. ההגשה יכולה להיעשות ע"י הגשת קובץ ה- Hex ולהיבדק בקלות על ידי המורה.
שימו לב שבאתר ישנן גם הדרכות המותאמות באופן ספציפי למיקרוביט גרסה 2. כדאי להראות לתלמידים.ות איך בודקים מהי גרסת הכרטיס לפי ההנחיות כאן
בהמשך ישנן הדרכות מורכבות יותר תחת Live Coding- המקשרים לוידאו באנגלית ביוטיוב (למדו את התלמידים לא להירתע מהאנגלית- ניתן להוסיף כתוביות אוטומטיות בעברית כך שיתאפשר להם לעבוד בקלות ממדריכים בכל שפה, זו מיומנות חשובה שתעזור להם להיחשף לסרטונים מכל העולם)
במורד האתר מופיעות הנחיות מתקדמות לפי נושא: משחקים, תכנות עם רדיו, אופנה (המשלבת מיקרוביט ומייקרים), מוזיקה, מדע ועוד.
בחלק התחתון של העמוד, ישנן כרטיסיות תכנות המספקות רעיונות בסיסיים לתכנות עם כרטיסיות ניתנות להדפסה כולל קטעי הקוד בבלוקים והסברים קצרים באנגלית. את הכרטיסיות האלה ניתן לתרגם ולהדפיס או להשתמש בהן כמודל ליצירת כרטיסיות תכנות בסיסיות אחרות לשלבי למידה מוקדמים או כאתגרי העשרה.
מגוון רעיונות נוסף
אתר YouTube:
בשלבי עבודה מתקדמים, אפשר להציע לתלמידים.ות לחפש ביוטיוב רעיונות ומדריכים לפי הצורך. ניתן לעבוד גם עם וידאו גם באנגלית עם תרגום אוטומטי, למרות שיש גם סרטונים בעברית. בכל אופן, בהדרגה, כדאי לשחרר את התלמידים.ות ממגבלת השפה בעזרת התרגום האוטומטי.
בתוך אתר איגוד הרסברי פיי:
פרויקטים יפים, שלב אחרי שלב עם בלוקי הקוד והסברים, באנגלית (וכמובן ניתן לתרגום פשוט בדפדפן האינטרנט).
בתוך אתר ארגון החינוך של מיקרוביט:
מגוון פרויקטים עם דירוג של רמת המורכבות שלהם, בליווי סרטון, הקוד בבלוקים ובהסברים פשוטים וקצרים (וכמובן ניתן לתרגום פשוט בדפדפן האינטרנט).
מומלץ לחשוף את מקורות המידע באיטיות ובהדרגה בהתאם לגיל ולעצמאות הלמידה. וכמובן, מומלץ לעודד את התלמידות.ים להשתמש במקורות המידע כבסיס לשינויים, שיפורים ורעיונות משל עצמם.ן.
האם כל התלמידים.ות צריכים.ות לעבוד במקביל על אותו פרויקט?
בלמידת חקר פרוייקטלית, עבודה של תלמידים.ות שונים.ות תהיה על פרויקטים שונים. למעשה, ישנה אפילו ציפייה למגוון גדול של תוצרים ולשונות ביניהם. מומלץ לעודד את התלמידים.ות לחקור את הנושאים שמעניינים אותם.ן, ולעודד אותם לסלול את יעדי הלמידה האישיים שלהם.ן.